Νέα Τμήματα – Πληροφορίες / Εγγραφές: 2103310111

sig

O makeup artist Φρέντυ Καλομπράτσος γεννιέται και μεγαλώνει στον Πειραιά. Σπουδάζει Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική του Πειραιά αλλά τελικά τον κερδίζει η αγάπη του για την τέχνη της δημιουργίας εικόνας (image making).

Το 1988 και για τα επόμενα 4 χρόνια βρίσκεται στο Λονδίνο, σπουδάζοντας Κομμωτική στην Ακαδημία του Vidal Sassoon και Μακιγιάζ στη σχολή Glauca Rossi. Ολοκληρώνει με σεμινάρια στο Styling και την Ενδυματολογία.

Το 1991 επιστρέφει στην Αθήνα και ξεκινά να εργάζεται ως Hair Stylist και Makeup Artist. Την πρώτη ευκαιρία στο χώρο την δίνει ο Βασίλης Ζούλιας και έτσι δημιουργεί το πρώτο του editorial μόδας, επιδείξεις, καμπάνιες με όλα σχεδόν τα ελληνικά περιοδικά και με αποκλειστικά συμβόλαια με τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών ως Creative Director of Makeup Artistry.

Σταθμός στη καριέρα του το 2000, η συνεργασία με τον όμιλο Estée Lauder και στη συνέχεια με την MAC Cosmetics Ελλάδος ως Brand Manager. Ακολουθούν 12 συμμετοχές μέσα στα επόμενα 6 χρόνια σε Fashion Weeks στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και στο Μιλάνο και συμμετοχές σε shows των μεγαλύτερων Designers της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας όπως Chloé, Roberto Cavalli, Dsquared, Vivienne Westwood, Marni, Alessandro Dell’ Acqua, Kenzo, Bluemarine, Alexander McQueen, Costume National, Balenciaga, Lanvin, Sofia Kokosalakis, Maison Martin Margiela, Marithé + François Girbaud, Giambattista Valli, Mila Shon, Alessandro de Benedetti, JohnRichmond… Eνώ στα δάκτυλά του αφήνονται μεταξύ άλλων τα διασημότερα μοντέλα όπως Lara Stone, Maria-Carla Boscono, Lily Cole, Alek Wek, Dasha Zhukova, Karolina Kourkova καθώς και οι Elizabeth Hurley, Ornella Muti, Monica Belluci, Tatiana Blatnik.

Το πάθος του για το χώρο της μόδας, το ανατρεπτικό και ανήσυχο πνεύμα του οδηγεί την MAC Cosmetics, στο Νο 1 της αγοράς προϊόντων μακιγιάζ στην Ελλάδα. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ένα, “η δημιουργία ομάδων”, που με τη βαθιά γνώση του αντικειμένου και κατανόηση, δημιουργούν φανατικές θαυμάστριες.

 Το επόμενο βήμα είναι σχεδόν αναμενόμενο… 2005…. Η εμπειρία και η τεράστια επιτυχία του γίνονται “ΣΧΟΛΗ”, η FREDDY MAKEUP STAGE. Μια σχολή, από την οποία ξεκίνησαν τα μεγαλύτερα ονόματα που απασχολούν σήμερα το χώρο του μακιγιάζ και που, η απορρόφηση φτάνει τουλάχιστον το 80% μετά την αποφοίτησή τους.

Την τελευταία δεκαετία δημιουργεί μακιγιάζ για τους μεγαλύτερους Έλληνες σχεδιαστές που συμμετέχουν στα Athens Fashion Shows όπως Aslanis, Angelos Bratis, Christoforos Kotentos, Dafne Valente, Deux Hommes,Erifilli, Kathy Heyndels, Loukia, Makis Tselios, MiRo, Parthenis, Vassilios Kostetsos, Vassilis Zoulias, Vasso Consola, Yiorgos Eleftheriades, δίνοντας την ευκαιρία και στους μαθητές του να συμμετέχουν και να κερδίζουν την εμπειρία τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων.

20 χρόνια μίας μεγάλης πορείας με μεγάλες επιτυχίες και με συστατικά την κατάθεση ψυχής, την αγάπη για δημιουργία, τη συνεχή προσωπική εξέλιξη, τους χαμηλούς τόνους και τη σκληρή δουλειά.